Δελτίο Τύπου (1)

Δελτίο Τύπου (1)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 4οΔιεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα διεξαχθείαπό 3 έως 10 Δεκεμβρίου 2021

 

Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου2021

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflectionof Disability in art» με ακρωνύμιο iRoDi, θα πραγματοποιηθεί και φέτος από 3 έως 10 Δεκεμβρίου 2021, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός του Φεστιβάλ, το οποίο βάσει της υπ’ αριθμ. 19/22-4-2019 Συνεδρίασης της Συγκλήτου αποτελεί θεσμό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,είναι η υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ οιονδήποτε ρόλο αυτά επιθυμούν, ως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εθελοντές ή απλώς, ως θεατές.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και της υλοποίησης του Φεστιβάλ, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων με αναπηρία έρχεται σε επαφή, κινείται και συνυπάρχει με άτομα χωρίς αναπηρία στο ευρύτερο οικοσύστημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στη μεταβολή των απόψεων και στάσεων, ειδικά των νέων, για την αναπηρία και, ως εκ τούτου, στην κοινωνική αλλαγή.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, και αναφορικά με το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflectionof Disability in art», η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, συνεκτιμώντας τα δεδομένα που επιβάλλουν τη ριζική μεταβολή του τρόπου σχεδιασμού και υλοποίησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων παγκοσμίως, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στη διοργάνωση σε διαδικτυακή (online) μορφή, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις να διατίθενται ελεύθερα και δωρεάν προς όλους (https://rodi.uom.gr). Η εν λόγω απόφαση βασίζεται στην αναγνώριση της υποχρέωσης του Φεστιβάλ προς τους αναπήρους και προς όλους που εκπροσωπούν τη διαφορετικότητα για τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία του και της υποστήριξης, με αυτόν τον τρόπο, του ιδεώδους της κοινωνικής συμπερίληψης, αλλά και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εν γένει.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται το επόμενο διάστημα μέσα από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ για την ανακοίνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος, που θα περιλαμβάνει προβολές κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο, ομιλίες και πολλά άλλα!

 Το αναλυτικό πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art»θα ανακοινωθεί σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με:

 

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

(Γραφείο Κ-123, 1ος όροφος)

Εγνατία 156, Τ.Κ. 546 36, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310891437

 

Ε-mail: rod@uom.edu.gr

Website: http://rodi.uom.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/rodifestival/

Twitter: https://twitter.com/rodifestival

Instagram: https://www.instagram.com/rodifestival/