Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμπαρίσταται στους πυρόπληκτους

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμπαρίσταται στους πυρόπληκτους

 

https://www.esos.gr/arthra/74389/panepistimio-makedonias-symparistatai-stoys-pyropliktoys?fbclid=IwAR2nzTkiVgZyRv-thOCNm2YLqCfeFpvma1dXdQeaOazvu2qx_dnHIN8ONQU

 

Δώδεκα κούτες με σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες από τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για να αποσταλούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ευβοίας, έπειτα από πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» (iRoDi). Ταυτόχρονα, φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης συμμετέχουν σε εκδήλωση που διοργανώνει μεθαύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κατά την οποία θα γίνει συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για τους πυρόπληκτους.

Ειδικότερα, από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου οι συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» (iRoDi), με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Λευκοθέα Καρτασίδου συγκέντρωσαν περισσότερα από 500 τετράδια, δεκάδες σχολικές τσάντες, μολύβια, μαρκαδόρους, γεωμετρικά όργανα, φαγητοδοχεία, παγουράκια κ.λπ. για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ευβοίας. Τα σχολικά είδη προσέφεραν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ως ελάχιστη συνεισφορά προς τους πυρόπληκτους μαθητές, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως επισημαίνει η κ. Καρτασίδου, «η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική, δεδομένου ότι η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία δεν είχαν επιστρέψει όλοι από τις θερινές άδειες και φυσικά οι φοιτητές δεν βρίσκονται ακόμη με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο. Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θέλει να ευχαριστήσει όσους και όσες συνέδραμαν με την προσφορά τους. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη συνεισφορά της Αttica BANK  και του βιβλιοπωλείου La petite Librairie. Ευχαριστούμε, επίσης, τον Σύλλογο Νηπιαγωγών και Δασκάλων Χαλκίδας, που θα αναλάβει τη διανομή των σχολικών ειδών στις μαθήτριες και στους μαθητές των πυρόπληκτων χωριών».

Διαβάστε όλο το άρθρο του esos εδώ.