Εθελοντική Αιμοδοσία 3-10/12/2021

Εθελοντική Αιμοδοσία 3-10/12/2021

Το Διεθνές Φεστιβάλ "Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη" (iRoDi) καλεί όσους και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 ως τις 10 Δεκεμβρίου 2021 στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.

Σε μια δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας του COVID-19, η ανάγκη για αίμα είναι επιτακτική. Η μειωμένη προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών σε συνδυασμό με τις συνεχείς αυξανόμενες ανάγκες έχουν οδηγήσει σε μείωση των αποθεμάτων αίματος στα νοσοκομεία της χώρας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, το Διεθνές Φεστιβάλ "Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη" (iRoDi), αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες κάλυψης των αιμοδοτικών αναγκών και συναισθανόμενο την προσφορά του εθελοντισμού,κάνει έκκληση σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους δίνοντας αίμα. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί σπουδαία πράξη προσφοράς και κοινωνικής ευαισθησίας προς τον συνάνθρωπο.

Κλείστε κι εσείς τώρα το ραντεβού σας, χαρίζοντας ζωή κι ελπίδα σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2313303390 & 2313303308, ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ (Σας παρακαλούμε να δίνετε τον Κωδικό 10014)

 

Αν κάποιος έχει  νοσήσει από COVID 19 θα πρέπει να έχει παρέλθει διάστημα  ενός μηνός από τα τελευταία τους συμπτώματα, καθώς επίσης και 14 μέρες εάν έχει έρθει σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα, και εφόσον δεν έχει κανένα σύμπτωμα, μπορεί να αιμοδοτήσει.

Όσον αφορά το εμβόλιο του  Covid 19 όποιος έχει εμβολιασθεί και δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα μπορεί να αιμοδοτήσει μετά από 48 ώρες. Αν είχε το παραμικρό, τότε θα πρέπει να περάσει μία βδομάδα από το πέρας των συμπτωμάτων του.