Τελετή Έναρξης,  3/12/2021

Τελετή Έναρξης, 3/12/2021

Post-Event Survey


Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση

σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη διαδικτυακή Τελετή Έναρξης

την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00.

 

Πρόγραμμα Τελετής Έναρξης:

18:00-19:00
Χαιρετισμοί - Μουσική Έναρξη

19:00-20:00
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ Ι "ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ"

1. I IS ANOTHER/ Εγώ είμαι ένας άλλος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Μέσα από το VIDEO BOOTH ο καλλιτέχνης Meneghetti δημιούργησε μια αποτελεσματική ακολουθία μεμονωμένων εικόνων που, συγκεντρωμένες σε ένα τετραμερές σχήμα, ανταλλάσσουν και αλληλεπιδρούν. Μια Πινακοθήκη Ατόμων με Αναπηρία που παρουσιάζονται για αυτό που είναι και που εκφράζονται σύμφωνα με θέματα ύπαρξης (ευτυχία, αγάπη, μοναξιά, θάνατος, πλούτος, αλλαγή, διαφορετικότητα κ.λπ.). Είναι μια γκαλερί αντι-ηρώων και αντι-ηρωίδων. Το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική προβολή σε ένα ενιαίο κάδρο με ένα αόρατο και περίπλοκο μοντάζ, που απεικονίζει ανάπηρους καλλιτέχνες, τον καλλιτέχνη και τον επιμελητή σε ένα είδος συμμετρικού διαλόγου που εμπλέκει και τον θεατή.

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 00:38:00
Γλώσσα: Πορτογαλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί & Αγγλικοί
Σκηνοθέτης: César Meneghetti
Παραγωγός: César Meneghetti
Χώρα: Βραζιλία

 

2. How to train an antihero/ Πώς να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα

Καθολικά προσβάσιμη ταινία

Η καθολική προσβασιμότητα της ταινίας χρηματοδοτήθηκε από το Φεστιβάλ "Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Αντιήρωας: είναι ο πρωταγωνιστής που δε διαθέτει συμβατικές ηρωικές ικανότητες και εξαρτάται παθολογικά από κάποιον άλλο. Μια ομάδα νέων “αντιηρώων” με δυσκολίες, αποφασίζουν να παρακολουθήσουν μαθήματα θεάτρου. Οι νεαροί “αντιήρωες” εκπαιδεύονται θεατρικά. Μέσα από την μεγάλη τους αγάπη για το θέατρο, αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια θεατρική, αυτοσχεδιαστική παράσταση, με θεματική τους σούπερ-ήρωες. Παράλληλα, οι αντιήρωες ζουν την καθημερινότητα και τις ζωές τους. Τελικά, για να είσαι σούπερ-ήρωας, πρέπει να περνάς μέσα από τοίχους;

Είδος: Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 00:26:00
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι Ελληνικοί SDH SUBTITLES
Σκηνοθέτης: Γιάννης Μπλέτας
Παραγωγός: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου
Χώρα: Ελλάδα

 

 

ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ

Σε μια εποχή που όλα είναι υπό αμφισβήτηση γιατί πρέπει να μιλάμε για ήρωες; Μήπως οι αντιήρωες είναι αυτοί, που θα συμβάλουν στην αποδόμηση και αναδόμηση της κοινωνίας;

Στο ντοκιμαντέρ από τη Βραζιλία σε σκηνοθεσία και παραγωγή του CésarMeneghetti με τίτλο “Iisanother” καταγράφεται το έργο του σκηνοθέτη για την αναπηρία, την περιθωριοποίηση και την κοινωνική δυσφορία. Αναπτύσσονται εικόνες, διάλογοι, αναμνήσεις και προβληματισμοί από άτομα με ποικίλες μορφές νοητικής και σωματικής αναπηρίας.

Μια ομάδα αντιηρώων αποφασίζουν να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση με θέμα « Πώς να εκπαιδεύσεις έναν αντιήρωα». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Γιάννη Μπλέτα, καθολικά προσβάσιμο από την ATLASEPπου χρηματοδοτήθηκε από το Φεστιβάλ iRoDi, στο οποίο οι νεαροί “αντιήρωες” εκπαιδεύονται θεατρικά. Μέσα από την μεγάλη τους αγάπη για τοθέατρο, αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια θεατρική, αυτοσχεδιαστική παράσταση, με θεματική τους σούπερ-ήρωες, όπου παράλληλα, οι αντιήρωες ζουν την καθημερινότητα και τις ζωές τους.