ΠΑΜΑΚ: Έκθεση Φωτογραφίας ενηλίκων με νοητική αναπηρία ή διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού και βράβευση νικητών

ΠΑΜΑΚ: Έκθεση Φωτογραφίας ενηλίκων με νοητική αναπηρία ή διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού και βράβευση νικητών

Μια πρωτότυπη Έκθεση Φωτογραφίας πρόκειται να εγκαινιαστεί το ερχόμενο Σάββατο, 6 Μαΐου 2023, στις 10 το πρωί, στους χώρους της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο ημερίδας με τίτλο «Από την ανεξαρτησία στην αλληλεξάρτηση: μια νέα οπτική».

Θα φιλοξενήσει τα έργα 32 ενηλίκων με νοητική αναπηρία ή διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Ο κόσμος που ζω… ο κόσμος που είμαι». Μάλιστα, με την ευκαιρία των εγκαινίων, θα απονεμηθούν τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού.

Τόσο ο διαγωνισμός όσο και η έκθεση φωτογραφίας διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» (iRoDi), που ως θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ως μονάδα Υποστήριξης της Κοινωνικής Συμπερίληψης μέσω της Τέχνης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Συμπερίληψης Ατόμων με Δυσκολίες Μάθησης και Προσαρμογής (ΕκΚοιΣ), του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, προχώρησε στις συγκεκριμένες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Down Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) και προσφέρει μια ευκαιρία για έκφραση της δημιουργικότητας των αναπήρων μέσω της Τέχνης.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο του thestival εδώ.

Διαβάστε όλο το άρθρο του makthes εδώ.

Διαβάστε όλο το άρθρο του ertnews εδώ.