Δελτίο Τύπου: Απολογισμός της Ημερίδας «Από την Ανεξαρτησία στην Αλληλεξάρτηση: μια νέα οπτική»

Δελτίο Τύπου: Απολογισμός της Ημερίδας «Από την Ανεξαρτησία στην Αλληλεξάρτηση: μια νέα οπτική»

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 από το Διεθνές Φεστιβάλ «Η Αντανάκλαση της Αναπηρίας στην Τέχνη – Reflection of Disability in Art (iRoDi) Festival» και το Εργαστήριο Εφαρμογών Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Συμπερίληψης ατόμων με δυσκολίες μάθησης και προσαρμογής (ΕκΚοιΣ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η υβριδική ημερίδα με θέμα: «Από την Ανεξαρτησία στην Αλληλεξάρτηση: μια νέα οπτική». Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) Παράρτημα Θεσσαλονίκης και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της αγωγής: Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

   Την ημερίδα παρακολούθησαν 200 άτομα δια ζώσης και εξ αποστάσεως ανάμεσά τους εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης: ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών, Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης, Σύλλογος ΣΥΖΩΗ κ.λπ..

   Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερίδας υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) από τον κύριο Θεόδωρο Μάρτζο και την κυρία Γλυκερία Γκάτζιου. Η πραγματοποίηση της ημερίδας ήταν αποτέλεσμα της εργασίας των μελών της συμπεριληπτικής εθελοντικής ομάδας του iRoDi Festival. 

 

 Παρακάτω επισυνάπτεται αναλυτικά το Δελτίο Τύπου: