Κριτική Επιτροπή

 width=

Γιώργος Αρβανίτης

Υπήρξε ένας από τους μόνιμους συνεργάτες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου σε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του δημιουργού, μεταξύ των οποίων, Αναπαράσταση (1970), Μέρες του ’36 (1972), Ο θίασος (1975), Το βλέμμα του Οδυσσέα,  Μία αιωνιότητα και μία ημέρα (Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών, 1998). Πολυβραβευμένος, έχει διακριθεί ως Καλύτερος  Ενώ, μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει βραβευθεί εννέα (9) φορές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την Καλύτερη Φωτογραφία. Στη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με εξέχοντες προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου όπως ο Ντίνος Κατσουρίδης, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Μιχάλης Κακογιάννης αλλά και με τον Ζυλ Ντασέν. Στο βιογραφικό του καταγράφονται πάνω από 100 ταινίες (ελληνικές και ξένες).

 width=

Καθηγητής Michael L. Wehmeyer, Ph.D.

Διακεκριμένος επιστήμονας παγκοσμίως σε θέματα αυτοπροσδιορισμού και ειδικής αγωγής, με περισσότερα από 425 επιστημονικά άρθρα και 42 βιβλία στο ενεργητικό του, στα θέματα, μεταξύ άλλων, του αυτοπροσδιορισμού, της μετάβασης στην ενήλικη ζωή, και της εκπαίδευσης και συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία (https://specialedu.ku.edu/michael-wehmeyer και https://scholar.google.com/citations?user=ilUhqNgAAAAJ&hl=en),

 width=

Γεωργία Φύκα

Κοινωνική λειτουργός με εξειδίκευση στις Σπουδές Αναπηρίας (Disability-Studies) στο Πανεπιστήμιο του Leeds και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Η Γεωργία Φύκα έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία με βασικό ενδιαφέρον τις πολιτικές αναπηρίας και το Κίνημα για την Ανεξάρτητη Διαβίωση. Εργάστηκε ως Γενική διευθύντρια στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το www.disabled.gr και σε σειρά προγραμμάτων και μελετών με θέμα την αναπηρία, όπως απασχόληση, τουρισμός, ανεξάρτητη διαβίωση, εκπαίδευση κ.τ.λ. Συμμετέχει σε εθελοντικές οργανώσεις αναπηρίας όπως στο σωματείο ΑΛΛΗ ΟΨΗ, www.alli-opsi.gr, που είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος, την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών και την Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ (https://www.facebook.com/DisArtMove/.

Το Newsletter μας

Όραμα του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της σχέσης αλληλεξάρτησης των μελών μιας κοινωνίας ως βασικό μοχλό της κοινωνικής αλλαγής.

     

Επικοινωνία

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font