Κριτική Επιτροπή Διαγωνισμού Φωτογραφίας

 width=

Παπαχρήστου Χ. Άννα

Η Παπαχρήστου Χ. Άννα ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως Ψυχολόγος στον Σύλλογο
γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Β. Ελλάδος "Η Λάμψη". Εργάστηκε 16 χρόνια με άτομα με σύνδρομο Down ιδρύοντας την πρώτη ομάδα φωτογραφίας αποκλειστικά για τα άτομα αυτά. Παρακολουθεί μαθήματα φωτογραφίας με δάσκαλο τον Τάσο Σχίζα από το 2020 και είναι μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Φ. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις με ποικίλες φωτογραφικές ομάδες, ενώ έχει βραβευτεί με το δεύτερο βραβείο στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.

 width=

Θάνος Σταυρόπουλος

Ο Θάνος Σταυρόπουλος πήρε το μεταπτυχιακό του στο Video and Filmmaking από το Πανεπιστήμιο του Λίνκολν το 2003 και το πτυχίο του στις Καλές Τέχνες από το De Montfort University το 2001. Η αγάπη του για την στατική και την κινούμενη εικόνα και η πολύχρονη εμπειρία του στη διοργάνωση πολιτιστικών φεστιβάλ τον οδήγησε στη συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2007. Έκτοτε παρέμεινε στον Οργανισμό ως σταθερό μέλος της ομάδας προγράμματος και 
συντονισμού των διοργανώσεων καθώς και της ετήσιας δραστηριότητας. Πρόσφατα προστέθηκε στο δυναμικό της ομάδας Συντονισμού της Αγοράς των Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ.

 width=

Θοδωρής Νικολάου

Ο Θοδωρής Νικολάου είναι φωτογράφος και δημοσιογράφος, γεννημένος το 1982 στην Χαλκίδα. Η πρώτη του επαφή με την ερευνητική δημοσιογραφία είναι στην Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Ειδικεύεται στο κοινωνικό ρεπορτάζ και πραγματοποιεί δεκάδες έρευνες και αποστολές. Τα επόμενα χρόνια το ενδιαφέρον του στρέφεται στη φωτογραφία και ολοκληρώνει ένα πολυετές οδοιπορικό στα Βαλκάνια, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγρα με τίτλο «Αίμος: Διαδρομές στα Βαλκάνια». Στο επίκεντρο της δουλειάς του βρίσκεται πάντοτε ο άνθρωπος, με κύριο σημείο ενδιαφέροντος την ψυχική υγεία, τις προσφυγικές ροές, την οικονομική, οικολογική και πανδημική κρίση, τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς. Άρθρα, projects, έρευνες και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί σε Μ.Μ.Ε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δουλειές του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ανά τον κόσμο. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Φωτογραφία και την Οπτική Γλώσσα, πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες και έχει ειδικευτεί στη Φωτογραφία Ντοκουμέντου. Διδάσκει Φωτογραφία Ντοκουμέντου και Οπτική Αφήγηση σε Σχολές και Εργαστήρια Φωτογραφίας και είναι ο δημιουργός του εκπαιδευτικού φορέα Streetside School.

 width=

Κατερίνα Σαράντη

Η Κατερίνα Σαράντη γεννήθηκε το 1984 στη Ρόδο. Είναι απόφοιτος του τομέα φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η ενασχόληση της με τη φωτογραφία ξεκίνησε το 2011 με τη φωτογραφική ομάδα του πανεπιστημίου Κρήτης & το καλλιτεχνικό σεμινάριο με εισηγητή το Λουκά Βασιλικό. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις αναλογικής και ψηφιακής φωτογραφίας, προγράμματα σχετικά με τη φωτογραφία, όπως το 
ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Zoom into the world”(2011- 2012) & το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων "Νύκτα Μέρα", στην Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair 2019, στην εικαστική έκθεση “Ανθρώπινο Ίχνος” με επιμελητή τον Πάνο Καπράλο & 
στην έκθεση του photometria festival 2019 “I have a dream ”. Καθώς, έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις με κυριότερη αυτών, την 1η θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “Run for Art” το 2016. Έχει εργαστεί ως φωτογράφος. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος, έχει επικεντρωθεί στην αθλητική της ιδιότητα, όντας ενεργή παρατριαθλήτρια, ενώ δουλεύει τα προσωπικά της φωτογραφικά πρότζεκτ.

 width=

Πάνος Αχτσιόγλου

Ο Πάνος Αχτσιόγλου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά. Σπούδασε Ιατρική στην Ιταλία, Τέχνες, Πολιτισμό και Μέσα Έκφρασης στο Χρόνιγκεν της Ολλανδίας και Κινηματογράφο και
Σύγχρονα Οπτικοακουστικά Μέσα ως μεταπτυχιακό ερευνητικό πρόγραμμα επίσης στο Πανεπιστήμιο του Χρόνιγκεν. Είναι μέλος της ΠΕΚΚ της Fipresci και της ΕΑΚ, έχοντας δουλέψει ως κριτικός κινηματογράφου σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Διατελεί υπεύθυνος προγράμματος της ετήσιας δραστηριότητας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, προγραμματιστής και συντονιστής της Ταινιοθήκης της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα εργάζεται ως βοηθός προγραμματισμού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου αλλά και Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το Newsletter μας

Όραμα του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της σχέσης αλληλεξάρτησης των μελών μιας κοινωνίας ως βασικό μοχλό της κοινωνικής αλλαγής.

     

Επικοινωνία

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font