DAY 5, 7/12/2021

DAY 5, 7/12/2021

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ "ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ”

Post-Event Survey

 
Προεδρείο – Συζήτηση:
 
ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Σέρρες) του ΑΠΘ
 
ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Διευθυντής του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος & Διευθυντής αθλητικού και αναπτυξιακού προγράμματος των Special Olympics Ελλάς
 
ΣΑΡΑΝΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ανάπηρη Αθλήτρια, Φωτογράφος
 
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ, αθλήτρια Badminton Special Olympics Unima Hellas
  


Τέσσερις μοναδικές ταινίες που αφορούν αθλητές και αθλήτριες  με αναπηρία μας εισάγουν στην έννοια της συμπερίληψης, των εμποδίων και των στερεοτύπων.

Ο Gerardo Panero από την Αργεντινή παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους για τον ανάπηρο τενίστα Gustavo Feranndez  με τίτλο “ No difference”. H ταινία περιγράφει τον αγώνα για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό.

H ταινία ντοκιμαντέρ του Dimitri Udovick από τη Σερβία με τίτλο “Heatbeat” παρουσιάζει τον RastkoJokic, έναν Σέρβο παραολυμπιακό πρωταθλητή που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στη σκοποβολή, μέσα από δυσκολίες και εμπόδια καθώς και σκοτεινά σημεία της ζωής του, που έπρεπε να αντιμετωπίσει.

Το ντοκιμαντέρ αργεντίνικης παραγωγής με τίτλο «Those who don’t want to see» σε σκηνοθεσία Graciela De Luca επιδιώκει να κάνει ορατήτην ζωή των ατόμων με τύφλωση, εστιάζοντας στις δυνατότητεςτους και καταρρίπτοντας μύθους καιστερεότυπα.

Η ταινία με τίτλο “ What happens tomorrow” σε σκηνοθεσία της Αnastasia Shtandke έρχεται από την Ρωσία για να μας παρουσιάσει τηζωή μιας νεαρής αθλήτριας ,της Leisan η οποία προετοιμάζεται δυναμικά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο πιγκ πογκ. Οι χρόνιεςπροπονήσεις της, τα βραβεία, η αγάπη και η στήριξη της οικογένειαςκαι των φίλων της την βοηθούν να ξεπεράσει τα στερεότυπα και τις δυσκολίες της κοινωνίας και νακατακτήσει το όνειρο της.