Μουσικοθεατρική Ομάδα Ερωδιός

 

Έτος Ίδρυσης: 2021

Η εθελοντική Μουσικοθεατρική ομάδα ΕΡΩΔΙΟΣ συστάθηκε στις αρχές του 2021 με σκοπό τη δημιουργία παραστάσεων και εκδηλώσεων στα πλαίσια του Rodi Festival. Η ομάδα συντονίζεται από τις Σοφία Σπανίδου, Βασιλεία Σταμούλη και Αρχοντία Μπενάζη. Αποτελείται από μέλη της εθελοντικής ομάδας του Φεστιβάλ αλλά και από αποφοίτους, φοιτητές του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών και άτομα του καλλιτεχνικού χώρου. Τα μέλη της είναι χωρισμένα σε επιμέρους ομάδες για την κάλυψη των
αναγκών των δράσεων: μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί, χορευτές, σκηνογράφοι, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και τεχνική υποστήριξη.

Το logo της ομάδας επιμελήθηκε εθελοντικά η Νικολέτα Κάργα. Αποτελείται από το όνομα της ομάδας (ERODIOS), τις έννοιες που περικλείονται σε αυτό (eros, odi, rodi) και στο πλάι είναι σχεδιασμένα τα φτερά του ερωδιού.

Η λέξη ΕΡΩΔΙΟΣ κρύβει μέσα της τις λέξεις έρως, ωδή και ρόδι. Ο ερωδιός είναι ένα πτηνό που ανήκει στην οικογένεια Ερωδιίδες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας τα πουλιά έχουν καταφέρει να εμπνεύσουν τους ανθρώπους με την ικανότητά τους να πετούν, καθώς είναι σαν να μας παρακινούν να ξεπεράσουμε τις γήινες ανησυχίες μας και να γνωρίσουμε την πνευματική σφαίρα. Συμβολίζουν την ομορφιά της πνευματικής ανάπτυξης. Συνδέονται πάντοτε με την ελευθερία, καθώς είναι τα μόνα πλάσματα που μπορούν να πετάξουν όπου θέλουν και χωρίς κανείς να τους το απαγορεύει. Ο έρως δηλώνει την έντονη επιθυμία ή αγάπη και την υπερβολική αφοσίωση σε κάτι. Δείχνει τη βαθιά έλξη και το ενδιαφέρον. Η ωδή είναι αρχαίο λυρικό ποίημα που χαρακτηρίζεται από προσωπικό ύφος και μεγαλοπρέπεια και εκφράζει τις σκέψεις του ποιητή.

Στην Αρχαία Ελλάδα αποτελούσαν τραγούδια, τα οποία ψάλλονταν από χορευτές εγκωμιάζοντας θεούς, άρχοντες, ήρωες ή πολιτικές καταστάσεις. Το ρόδι συμβολίζει τη γονιμότητα και την ευτυχία, την καλή τύχη, την υγεία, τη χαρά, την αφθονία και την αγάπη. Η μουσικοθεατρική ομάδα Ερωδιός φιλοδοξεί μέσα από τα έργα και τη δράση της να συμπεριλάβει όλες τις παραπάνω έννοιες. Εμπνευσμένη από τις αρχές και τις αξίες του Rodi Festival στοχεύει στη δημιουργία μιας μεγάλης συμπεριληπτικής ομάδας, η οποία θα λειτουργεί με άξονες την αγάπη για τις τέχνες και την ελευθερία έκφρασης.

Η δράση της ομάδας ξεκίνησε μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας COVID-19. Μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, Μάρτιος – Ιούνιος 2021, η ομάδα πραγματοποίησε δύο διαδικτυακά project. Το πρώτο project είχε ως κεντρικό άξονα το παραμύθι «Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ» και το δεύτερο είχε θέμα «Χρώμα, ζώο και περιβάλλον ζωής». Τα μέλη χωρίστηκαν σε υποομάδες με κριτήριο την ιδιότητά τους στην ομάδα και στόχος ήταν η συνεργασία και η δημιουργία πρωτότυπου υλικού.
Η ομάδα έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το 4ο iRodi Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 3 – 10 Δεκεμβρίου 2021.

Υλικό της ομάδας και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις της αναρτάται και στα social media σε facebook και instagram.

Το Newsletter μας

Όραμα του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της σχέσης αλληλεξάρτησης των μελών μιας κοινωνίας ως βασικό μοχλό της κοινωνικής αλλαγής.

     

Επικοινωνία

Wheelchair Blue
Accessibility Tools
Fonts PlusIncrease Text
Fonts MinusDecrease Text
ContrastHigh Contrast
GrayscaleGrayscale
Readable FontReadable Font