Δελτίο Τύπου, 3/12/2021

Δελτίο Τύπου, 3/12/2021

Δελτίο Τύπου 3/12/2021

 

Τελετή Έναρξης 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ “Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην Τέχνη” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ “Η Αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη”. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Δημήτριος Χανδράκης. Στον λόγο του, ο κ. Χανδράκης τόνισε τη σημασία του Φεστιβάλ στην υποστήριξη και προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης των αναπήρων και ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης. 

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση του χαιρετισμού.

Στη συνέχεια, η Υπεύθυνη του Φεστιβάλ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής,  κ. Λευκοθέα Καρτασίδου, αφού καλωσόρισε τους θεατές, υπογράμμισε τη μέριμνα που έχει ληφθεί σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, ώστε να υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, καθώς και ελληνικοί και αγγλικοί υπότιτλοι σε όλες τις ταινίες. Επιπλέον, η κ. Καρτασίδου θέλησε να εστιάσει στην έννοια της αλληλεγγύης επισημαίνοντας την ανάγκη που έχουμε όλοι να αισθανθούμε μια κοινότητα και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για δημιουργία και πολιτισμό. Αφού ευχαρίστησε κι εκείνη με τη σειρά της όσους και όσες, ανώνυμα ή επώνυμα, στάθηκαν αρωγοί και συνοδοιπόροι αυτής της προσπάθειας, κήρυξε με χαρά και ιδιαίτερη τιμή την έναρξη του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ.

 

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση του χαιρετισμού.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεκίνησε με το τραγούδι “Άρνηση” σε μουσική Μ. Θεοδωράκη και στίχους Γ. Σεφέρη από τη Rodi Music Orchestra.

 

 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ "I is another” του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Meneghetti και της καθολικά προσβάσιμης ταινίας “How to train an antihero” σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπλέτα.

 

 

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με το τραγούδι “Όμορφη πόλη” του Μ. Θεοδωράκη από τη RodiMusicOrchestra.